İlaçlama öncesi sizin yapmanız gereken çok büyük işler yoktur. Tabi ki evdeki kafesli ya da kafessiz evcil hayvanların tümü çıkarılmalıdır. Eğer evde pire sorunundan şüpheleniyorsanız evcil hayvanlarınızı tedbir amaçlı veterinerinize muayene ettirmelisiniz. Sıvı ilaçlama yapılıyorsa dışarıda ya da açıkta yiyecek içecek bırakmamalısınız. Eşyalarınızın üzerini kapatmalısınız ve ilaçlamanın ardından yıkamalısınız. İlaçlamalar kokulu ve kokusuz yapılır. Eğer kokulu ilaçlama yapılıyorsa kokunun çıkabileceği kapı ve pencere gibi yerler kapatılmalıdır. Uygulamadan sonra da bir ya da iki saat ilaçlanma yapılan yerler kapalı kalmalıdır. Sonrasında ilaçlama yapılan alanın kullanımdan önce en az yarım saat havalandırılması gerekir. Kokusuz yapılan ilaçlamada böyle tedbirlere ihtiyaç yoktur. Diğer bir yöntem olan JEL yönteminde de bulunduğunuz yeri terk etme gibi tedbirler almaya gerek yoktur. İlaçlamadan sonra gözle görülen yerleri ıslak bir bezle temizleyebilirsiniz ancak dolap, kenar ve köşe gibi yerleri yumurtaların iyice ölmesi amacı güdülerek 15 gün sonra temizlenmelidir.

Pire İlaçlama Nasıl Yapılır

Öncelikle pirelerin tekrardan ortaya çıkabilme olasılığı göz önünde bulundurularak profesyonel bir ilaçlama hizmeti veren  firma ile çalışmalısınız. İlaçlama yapılan alanda pire dışında diğer canlılara zarar vermeyecek ilaç seçilir. İlk yapılan ilaçlamadan sonra yumurta içerisindeki pirelerin bir süre çıkması beklenir ve daha sonra yumurtadan çıkan pireleri öldürmek için bir daha ilaçlama yapılır. Her haşerenin yapısı farklı olduğunda pirelerin bağışıklığına uygun ilaç seçilmelidir. İlaçlamadan sonra eve girmeden önce evcil hayvanlar yıkanmalıdır.

Pire İlaçlamanın Önemi

Pire kan emerek hayatını sürdüren bir haşeredir. Günümüzde bulaşıcı ve ölümcül, aynı zamanda kanla bulaşan birçok hastalığı yayabilir. Bundan dolayı uzman bir ilaçlama firması ile çalışmalısınız. Üsküdar pire ilaçlama firmamız profesyonel bir ekipten oluşur ve sizin güvenliğiniz için ilaçlamada en iyisini sunar.